Izdvojeno


InMusic

IN MUSIC FESTIVAL

T-Mobile INmusic 2011: 21. - 22. lipnja 2011., Otok hrvatske mladeži

Najveći hrvatski glazbeni festival, T-Mobile INmusic, donosi dašak ljeta u ove hladne zimske dane prvim vijestima o svojem šestom izdanju! Svjetske glazbene zvijezde, odlična atmosfera i nezaboravan party svake godine označe početak ljeta. Ljubitelji dobre glazbe i dobre zabave i 2011. godine doći će na svoje. Ulaznice za T-Mobile INmusic festival krenut će u prodaju u siječnju 2011. godine. Kao i svake godine do sada, posjetitelji će imati prilike iskoristiti razne popuste na ulaznice koji će biti dostupni u određenim vremenskim periodima, a više informacija o ulaznicama slijede.

Nakon što je londonski Times dvije godine za redom T-Mobile INmusic proglasio jednim od 20 najboljih glazbenih festivala u Europi, u pohvalama mu se pridružio i utjecajni BBC. U ovogodišnjoj recenziji T-Mobile INmusic festivala, britanski BBC naglasio je kvalitetu line-upa i atraktivnu lokaciju jarunskog otoka, pa je T-Mobile INmusic prozvao "festivalskim draguljem". Festival će se zato tradicionalno održati na provjereno dobroj lokaciji, jarunskom Otoku hrvatske mladeži, i to 21. i 22. lipnja 2011. godine.


Gustav Mahler

SIMFONIJA XXL FORMATA VALERIJ GERGIJEV DIRIGENT

PONEDJELJAK 4.7.2011. - ARENA Zagreb u 21h

Jedna, jedinstvena, najveća, neponovljiva... U ponedjeljak 04.07.2011. u 21h Arena Zagreb je mjesto glazbenog megaspektakla desetljeća. Čak 2 filharmonije - Zagrebačka i Slovenska, preko 1.100 izvođača na jednoj pozornici i veliki karizmatični Rus maestro Valerij Gergijev - zajednički u "Simfoniji XXL formata" - SIMFONIJI TISUĆE bečkog genija Gustava Mahlera.

Nakon Devete simfonije Ludwiga van Beethovena, Osma simfonija - Simfonija tisuće Gustava Mahlera jedno je od bez sumnje najvelebnijih remekdjela glazbene literature. Zbog velikih izvođačkih snaga, njene se izvedbe bilježe velikim slovima u povijesti glazbe.

Raritetne izvedbe Simfonije tisuće su ne samo glazbeni, nego i prvorazredni društveni događaji - koje prate golemi interes publike, ali možda još i više medija. Zagrebačka izvedba održava se u povodu 20 godina neovisnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije te 140. obljetnice Zagrebačke filharmonije - pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića.

Više od1.100 izvođača iz Hrvatske i Slovenije na jednoj pozornici
Golemi filharmonijski orkestarsastavljen od čak 2 filharmonije
Više od 900 zborskih pjevačazajedno u velikom mješovitom zboru + dječji zbor
8 prvorazrednih vokalnih solista
Veliki karizmatični maestro Valerij Gergijev